menu
Word Lid
24e drugsgeweldpleging in minder dan 3 maanden: voor Vlaams Belang is maat meer dan vol

Filip Dewinter: “Aan rato van meer dan één aanslag om de vier dagen is de maat meer dan vol. Drugsmaffia-aanslagen zijn het nieuwe normaal. Geen sense of urgency bij stadsbestuur!”

Vlaams Belang lanceert Drugsmaffiameter

Met de vuurwerkbom van vanochtend in Merksem werd Antwerpen deze zomer voor een vierentwintigste maal opgeschrikt door een gewelddadige drugsaanslag. In de districten Borgerhout, Deurne, Hoboken en Ekeren werden buurtbewoners meerdere malen geconfronteerd met crimineel vuurwapengeweld, waarbij gevels van zowel dubieuze handelspanden als woningen beschoten werden. Daarnaast vonden er explosies en aanslagen met vuurwerkbommen plaats in zowel Borgerhout, Deurne en Berchem als in het centrum van de stad. Ondertussen staat de teller van deze zomer op 9 gevelbeschietingen, 6 bomexplosies, 3 vuurwerkbomaanslagen, 2 ingeslagen brandbommen, 3 schietpartijen en 1 steekpartij.

Reeds begin augustus riep de Vlaams Belang-fractie op tot een extra gemeenteraad ter bestrijding van drugsgeweld en als officiële oorlogsverklaring tegenover de drugsmaffia. De weigering vanuit de andere fracties op het Vlaams Belang-voorstel toont aan dat de uit de hand gelopen, en levensgevaarlijke, drugsdelicten verworden zijn tot het nieuwe normaal. De sluiting van zes malafide handelszaken en de twee verijdelde aanslagen zijn slechts een druppel op een hete plaat.

Voor gemeenteraadslid en Vlaams parlementslid Filip Dewinter is met een frequentie van meer dan één aanslag per vier dagen de maat meer dan vol: “Bij de gemeenteraadszitting van de komende week zal onze fractie een drugsmaffiameter aan het stadhuis bevestigen. Het kan immers niet zijn dat onze stad steeds de andere kant opkijkt wanneer er drugsaanslagen plaatsvinden. Het is overduidelijk dat de sense of urgency bij zowel meerderheid als bij de andere oppositiepartijen totaal afwezig is. Onze partij wil aan de hand van de ‘drugsmaffiameter’ actie ondernemen en officieel de oorlog verklaren aan de drugsmaffia. De angst moet immers van kamp veranderen, dit had niet vandaag, maar gisteren reeds het geval moeten zijn!”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF