menu
Word Lid
Antwerps luik solidariteitscampagne ‘een hart voor onze mensen’ afgetrapt

Afgelopen zaterdag ging de Antwerpse koepelregio van start met de jaarlijkse campagne “een hart voor onze mensen” op het Wim Saerensplein in Deurne. De komende weken zullen wij ook in Wilrijk, Zandvliet, Borgerhout en Hoboken aanwezig zijn op de wekelijkse markten om soep uit te delen voor het goede doel. Onze partij vraagt aandacht voor armoede in Vlaanderen en het sociale woonbeleid in het bijzonder. “Er staan nu al 176.000 gezinnen op een wachtlijst voor een sociale woning met een wachtlijst die oploopt tot gemiddeld vier jaar”, zegt nationaal voorzitter Tom Van Grieken. “Dat moet anders. We hebben daarom een aantal voorstellen gebundeld voor een sterk sociaal woonbeleid.”

“We hebben een aantal goede doelen geselecteerd waar voorbijgangers aan kunnen doneren”, zegt Van Grieken. “Het zijn organisaties die zich elke dag inzetten voor onze mensen en echt het verschil maken.” Het gaat om Moeders voor Moeders, Huizen van Vlaamse Solidariteit, Isbroodnodig, Help ons Helpen en het Kinderkankerfonds.

Ondanks het wisselvallige weer met veel wind en af en toe felle buien, mocht de Deurnese Vlaams Belang-afdeling afgelopen zaterdag veel gegadigden verwelkomen aan hun solidariteitsstand. De aanmoedigende woorden en gulle giften staken de organisatoren alvast een hart onder de riem om ook in Wilrijk, Zandvliet, Borgerhout en Hoboken de komende weken soep en chocolademelk te schenken en giften te verzamelen voor mensen in moeilijkheden.


Wij hopen onze Antwerpse sympathisanten te mogen verwelkomen op één van de onderstaande markten, telkens van 08.00u tot 14.00u.

Wilrijk, Bist op dinsdag 14 november

Zandvliet, Botermarkt op vrijdag 17 november

Borgerhout, Gitschotellei op woensdag 22 november

Hoboken, Kioskplaats op zaterdag 25 november

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF