menu
Word Lid
Brief van Zwarte Piet aan burgemeester De Wever

Bij de intrede van Sinterklaas in onze stad, werd de patroonheilige van de kinderen opnieuw bijgestaan door roet- of wokepieten. De slappe houding van onze burgemeester zorgt ervoor dat onze stad verder blijft meeheulen met links en onze tradities meer zeker dan langzaam vervangen worden door een weg-met-ons ideologie. Daarnaast doet het stedelijke agentschap Atlas op haar website niet alleen aan activisme tegen Zwarte Piet, maar ook tegen Sinterklaas. Volgens Atlas getuigt ons mooie traditionele kinderfeest in zijn geheel van racisme en zelfs kolonialisme. Daarom raadt het aan om ook eens voor een vrouwelijke of zwarte Sinterklaas te kiezen. Zwarte Piet mag dan weer alles zijn behalve zwart. “De houding van Bart De Wever in het woke-debat is toch wel erg hypocriet”, zegt onze fractieleider Sam van Rooy .

Naar aanleiding van de censuur van onze prachtige Sinterklaastraditie, gaf Zwarte Piet ons de opdracht om zijn brief aan burgmeeter De Wever te overhandigen:

Beste burgemeester Bart De Wever,

Net zoals de afgelopen jaren is Zwarte Piet ook dit jaar weer triest, net zoals heel veel Antwerpenaren en Antwerpenaartjes.

Want bij de blijde intrede van mijn beste vriend Sinterklaas in deze mooie stad Antwerpen, mocht Zwart Piet er alweer niet bij zijn.

U heeft toegestaan dat Zwarte Piet is vervangen door de woke-versie ervan, de zogeheten Roetpiet.

U heeft Zwarte Piet dus, net zoals de wokies, gebrandmerkt als racisme, terwijl Zwarte Piet helemaal niks met racisme heeft te maken.

Nochtans mag Zwarte Piet in steden als Aalst en Kortrijk, waar uw partij N-VA mee bestuurt, gewoon Zwarte Piet blijven. Sterker nog: daar voert uw partij terecht actief actie voor het behoud van Zwarte Piet.

Ondertussen geeft u zelfs lezingen waarin u terecht stelt dat ‘woke onze cultuur vernietigt’. Begrijpe wie kan!

Mijn mede-Zwarte Pieten en ik hopen dat u snel tot inkeer komt, het wokisme in deze mooie stad een halt toeroept en Roetpiet opnieuw vervangt door Zwarte Piet.

Zo kan onze prachtige Sinterklaastraditie in Antwerpen in ere worden hersteld.

Dikke knuffel en zoen

Zwarte Piet

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF