menu
Word Lid
Defecte roltrappen en liften aan voetgangerstunnel raken niet gerepareerd

Anke Van dermeersch: “Terwijl de automobilist de stad wordt buiten gepest en uitgeperst, gebeuren er geen inspanningen om de toegankelijkheid voor fietser en voetganger te verbeteren”

Naar aanleiding van de aanhoudende pannes aan de liften en roltrappen van de Antwerpse voetgangerstunnel, ondervroeg Vlaams parlementslid en gemeenteraadslid Anke Van dermeersch bevoegd minister van mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). Uit de antwoorden van de minister blijkt dat men nog steeds niets ondernomen heeft om deze problematiek op te lossen. Wel integendeel: het aantal pannes van de liften stijgt opnieuw. Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar waren er evenveel defecten als in heel het jaar 2020. Ook de roltrappen hebben ongeveer maandelijks te kampen met een defect. Hoewel dit probleem al aansleept van voor het begin van deze legislatuur, is men nooit overgegaan tot een structurele oplossing.

Anke Van dermeersch: “De problematiek van de lift- en roltrappannes aan de voetgangerstunnel is stilaan een oud zeer geworden. De cijfers die men mij bezorgde, tonen aan dat men slechts bric-à-brac te werk gaat. Grondig onderhoud of vernieuwing zijn blijkbaar niet aan de orde. In plaats van iedere keer vast te stellen dat er een defect is en vervolgens te repareren, moet men overgaan tot een structurele oplossing. Eénmalige vernieuwingswerken zullen ervoor zorgen dat deze problematiek niet aanhoudend blijft. Wanneer men al jaren vaststelt dat de liften en roltrappen tot 8 keer per maand defect zijn, is het toch hoogtijd voor vernieuwing of beter onderhoud! Een degelijke aanpak in deze zal ervoor zorgen dat een peperdure fietsbrug overbodig is. Niet alleen met de wagen, maar ook per fiets of te voet is onze binnenstad aan het verworden tot een ‘no-go-zone’.

Bijlage: schriftelijke vraag van Vlaams parlementslid Anke Van dermeersch en antwoorden van Vlaams minister Lydia Peeters

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF