menu
Word Lid
Gespierde uitspraken van burgemeester De Wever moeten verbergen dat zijn eigen beleid faalt: Vlaams Belang eist identiteitscontroles op basis van etnische profilering en gerichte acties in Marokkaanse wijken

Filip Dewinter: ‘Allochtoon ‘huftergedrag’ is het gevolg van multicul-pamperbeleid van Vooruit-NVA-coalitie in Antwerpen, Eigen schuld, dikke bult…’

Het joyriden door allochtone ‘jongeren’ met een ambulance in Antwerpen lokt heel wat verontwaardigde reacties uit. Nadat gepoogd werd om de feiten te minimaliseren en te verdoezelen dat het om allochtone daders ging, door de daders als ‘jongeren’ te omschrijven, wordt nu toch - eindelijk - de vinger op de wonde gelegd. Het ‘hufter’-gedrag van voornamelijk allochtone jongeren (dixit Bart De Wever) is geen uitzondering noch een fait-divers. Het maakt helaas deel uit van de dagelijkse realiteit van ‘het leven zoals het is’ in Antwerpen. Dit zogenaamde ‘huftergedrag’ uit zich in baldadigheden, vandalisme, straatintimidatie, geweldplegingen en criminaliteit. Het durven benoemen van die realiteit is wellicht politiek zeer incorrect maar het is wel de eerste stap naar een oplossing.

Filip Dewinter: "Het zijn bijna gemeenteraadsverkiezingen en dan dienen de gespierde uitspraken van burgemeester Bart De Wever vooral om te verbergen dat zijn eigen beleid faalt… Met een Vooruit-NVA-multicul—pamperbeleid van diversiteitsplannen, antiracisme-campagnes en praktijktesten krijg je een allochtone jeugd die denkt dat alles mag en kan. Eigen schuld, dikke bult… Nu enkele weken voor de verkiezingen de gemoederen kalmeren door enkele terechte stoere uitspraken te doen, maar verder geen actie te ondernemen is alleen een uiting van machteloosheid. Geen woorden maar daden!"

Het Vlaams Belang wil eerst en vooral dat de immigratiekraan naar Antwerpen wordt dichtgedraaid. Geen nieuwe vreemdelingen en asielzoekers erbij. Een immigratiestop dus want anders wordt het dweilen met de kraan open. Ten tweede moet er hard opgetreden worden tegen de daders van dergelijk ‘huftergedrag’: dat betekent identiteitscontroles op basis van etnische profilering en gerichte acties in Marokkaanse concentratiewijken. De politie moet een gezagherstellend nultolerantie beleid voeren om duidelijk te maken wie de baas is op straat.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF