menu
Word Lid
Jos Spaepen wordt lijsttrekker Vlaams Belang Borsbeek

Jos Spaepen - oprichter en initiatiefnemer van de burgerbeweging ‘Burgers voor Borsbeek’ - zal voor de komende districts- of gemeenteraadsverkiezingen in Borsbeek de lijst van Vlaams Belang Borsbeek trekken. Met deze lijsttrekker wil het Vlaams Belang aantonen dat onze partij de Borsbekenaar niet in de steek laat zoals alle andere partijen helaas wel deden.

Jos Spaepen was de eerste die uit zichzelf - en voordat er sprake was van een fusie met Antwerpen - de Borsbekenaar waarschuwde voor een nakende fusie. Eerst werden deze geruchten ontkend en weggelachen door burgemeester Dis van Berckelaer (Iedereen Borsbeek), twee jaar later werd de fusie tussen Borsbeek en Antwerpen goedgekeurd door beide gemeenteraden.

“Aanvankelijk heb ik altijd de boot van de politiek afgehouden omdat ik de combinatie burgerbeweging en politiek niet wilde. De campagne die het Vlaams Belang voerde naar aanleiding van de volksraadpleging heeft me echter gecharmeerd”, zegt Jos Spaepen. “Het Vlaams Belang was de enige partij die zich resoluut uitsprak tegen de fusie en ijverde voor een volksraadpleging. Toen deze werd weggestemd door de meerderheid, heb ik besloten om een burgercomité op te richten om op die manier de nodige handtekeningen te verzamelen om toch een volksraadpleging te houden, met succes.”

De uitslag van deze volksraadpleging was duidelijk: 77% van de Borsbekenaren spraken zich uit tegen de fusie met Antwerpen.

Kandidaat die de wil van het volk illustreert

Voor nationaal Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is de komst van Jos goed nieuws: "Overal in Vlaanderen voelen we dat meer en meer mensen zich willen engageren voor het Vlaams Belang. Uiteraard had ik de gedrevenheid van Jos gezien en was ik meteen overtuigd dat we iemand als hij kunnen gebruiken om de gemeenteraadsverkiezingen van oktober te winnen. Vlaams Belang is steeds van mening dat naar de wil van het volk moet worden geluisterd. De fusie van Borsbeek met Antwerpen geeft duidelijk weer dat beleidspolitici niet luisteren naar de kiezer, maar enkel gedreven zijn door geld en macht. Ik wil vandaag Jos uitroepen als ultieme kandidaat voor de wil van het volk."

Ook Antwerps gemeenteraadslijsttrekker Filip Dewinter is verheugd met de komst van Jos Spaepen: "Zowel in de Antwerpse als in de Borsbeekse gemeenteraad, maar ook in het Vlaams Parlement hebben we gestreden om deze fusie tegen te houden. Bart De Wever is niet geïnteresseerd in de Borsbekenaar, maar vooral in de grote zak geld: éénmalig een bedrag van 50.000.000€ en jaarlijks nog eens 4.500.000€ uit het gemeentefonds. De Vlaamse kiezers die nog in Borsbeek wonen, wil hij er gerust bijnemen om burgemeester van Antwerpen te blijven. Dat in de transitienota openingen gemaakt worden voor een monsterdistrict Deurne/Borsbeek en het aantrekkelijk maken voor andere gemeenten in de rand rond Antwerpen verzwijgt De Wever voorlopig in alle talen."

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF