menu
Word Lid
Persconferentie met gewezen politieverantwoordelijken en commissarissen i.v.m. drugsoorlog

Persconferentie: morgen dinsdag 17 januari om 11 uur in café ’t Zonneke, Bredabaan 524, Merksem

Vlaams Belang Koepel Antwerpen organiseert morgen, dinsdag 17 januari, in café ’t Zonneke (Bredabaan 524, Merksem), op nauwelijks tweehonderd meter van de Nieuwdreef waar afgelopen week een onschuldig kind werd vermoord door de drugsmaffia, om 11 uur een persconferentie met een aantal gewezen politiecommissarissen en andere politieverantwoordelijken die hun mening zullen geven in verband met de drugsoorlog in Antwerpen en de maatregelen die ter zake moeten genomen worden om een einde aan de geweldspiraal te maken.

Het betreft gewezen politiecommissarissen en politieverantwoordelijken die in Antwerpen en in Brussel deel uitmaakten van en/of leiding gaven aan de drugrecherche, havenpolitie, opsporingsdiensten, speciaal interventie-eenheden en wijkwerking.

Uiteraard vertolken deze gewezen politieverantwoordelijken wat veel actieve agenten op het terrein niet durven of mogen zeggen. Zij zullen een korte analyse maken over wat er fout loopt, hoe het zover is kunnen komen en wat de mogelijke oplossingen op korte en lange termijn zijn.

Filip Dewinter: “De politiek faalt in de ‘war on drugs’. De ontelbare voorstellen die momenteel gedaan worden door politici allerhande om het druggeweld aan banden te leggen, dienen enkel om de publieke opinie te sussen. Maar in de praktijk gebeurt er al jaren weinig of niets. Het wordt tijd om de politieagenten zelf aan het woord te laten en te luisteren naar hun verzuchtingen en voorstellen. Daarom wil het Vlaams Belang de tolk zijn van de gewone politieman die de incompetentie van de politieke verantwoordelijken meer dan beu is. Het Vlaams Belang staat aan de kant van de politie en niet aan de kant van de drugmaffia. Daarom wil het Antwerpse Vlaams Belang op een symbolische locatie, vlakbij de plaats waar vorige week een jong meisje werd vermoord, samen met gewezen politieverantwoordelijken een vuist maken naar de drugmaffia.”

Luc Doms

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF