menu
Word Lid
Vlaams Belang geeft gedoogsteun aan N-VA- CD&V-coalitie in Antwerpse district Berendrecht-Zandvliet-Lillo mits er geen vergunning komt voor “Poldermoskee”

Filip Dewinter: “Gedoogsteun in het polderdistrict is een mogelijke voorafspiegeling van Antwerpse politieke situatie na gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. Vlaams Belang wil constructief meewerken aan rechtse meerderheid in Antwerpen!”

Steve Van Broeckhoven: “Polderdistrict wordt al jaren stiefmoederlijk behandeld. Met de gedoogsteun van Vlaams Belang aan het polderbestuur kan dit veranderen!”

In de districtsraad van het Antwerpse polderdistrict “Berendrecht-Zandvliet-Lillo” heeft de NV-A- CD&V-coalitie geen meerderheid meer nadat een onafhankelijk districtsraadslid die vroeger tot het Vlaams Belang behoorde ontslag nam en vervangen wordt door een Vlaams Belang-districtsraadslid. De politieke machtsverhouding in het polderdistrict is nu als volgt: N-VA 6 zetels, CD&V 1 zetel, Vlaams Belang 4 zetels, Pro 2040 (lokale partij met de steun van de socialisten) 4 zetels.

Het Vlaams Belang is bereid om gedoogsteun te geven aan de huidige minderheidscoalitie van N-VA en CD&V met als enige duidelijke voorwaarde dat er geen vergunning komt voor de poldermoskee in de gemeente Berendrecht.

Filip Dewinter: “De grote poldermoskee in de voormalige Bosschool in Berendrecht is allang een doorn in het oog van de buurtbewoners en van het Vlaams Belang. Via een door het Vlaams Belang aangespannen procedure werd het verlenen van de vergunning voor deze moskee al herhaaldelijk uitgesteld. Het Vlaams Belang wil dat deze vergunning er eenvoudigweg niet komt. Indien het polderdistrict deze voorwaarde vervult dan is het Vlaams Belang bereid om voor de periode vanaf nu tot aan de gemeenteraadsverkiezingen gedoogsteun te geven aan de huidige coalitie.”

Steven Van Broeckhoven: “Het polderdistrict wordt al geruime tijd door het Antwerpse stadsbestuur verwaarloosd. Het Vlaams Belang wil in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen nu reeds een aantal thema’s bespreekbaar maken. Het betreft de betere dienstverlening in het district, het openen van een permanent politiecommissariaat dat een tijd geleden gesloten werd, beter openbaar vervoer en cameratoezicht op pleinen waar overlast bestaat. Het Vlaams Belang begrijpt dat het moeilijk is om in de maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen dit allemaal te realiseren maar wil deze aandachtspunten nu reeds op de agenda plaatsen. Hoe dan ook zullen deze aandachtspunten deel uitmaken van de bespreking van een nieuw bestuursakkoord.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF