menu
Word Lid
Vlaams Belang overhandigt petitie met duizenden handtekeningen aan Merksems districtsburgemeester

De Essalam-moskee in de Merksemse Borrewaterstraat zamelde de afgelopen weken meer dan 1,2 miljoen euro in om een pand met magazijn van 2.300 vierkante meter in de Vrijhandelstraat aan te kopen. Waar al dit geld vandaan komt, is niet bekend. Het is echter wel duidelijk dat de inplanting van een nieuwe en grote moskee met Koranschool en islamitisch centrum in een smalle woonkernstraat de verdere islamisering van Merksem in de hand werkt.

Naar aanleiding van deze plannen werd er een petitie gestart. Onder de noemer “Geen Megamoskee in Merksem” werden enkele duizenden handtekeningen verzameld. Vlaams Belang-gemeenteraadslijsttrekker Filip Dewinter overhandigde samen met de Merksemse initiatiefnemers van het verzet tegen de megamoskee de petitie aan districtsburgemeester Luc Bungeneers (N-VA).

Filip Dewinter: “Met de aanwezigheid van drie moskeeën en een percentage van 84,7% moslims in het lager stedelijk onderwijs is een groot islamitisch complex het laatste dat Merksem nodig heeft. De duizenden handtekeningen tegen de komst van een megamoskee bewijzen dat dit district nood heeft aan minder in plaats van meer islam. Het districtsbestuur moet zich geen illusies maken: de plannen die Essalam met het pand in de Vrijhandelstraat heeft zijn niet die voor een kleine gebedsplaats. Het geplande complex zal heel veel moslims van buiten Merksem aan trekken met alle gekende gevolgen van dien. Mobiliteitschaos, geluidshinder, parkeerproblematiek en verdere islamisering wordt op die manier nog sterker in de hand gewerkt. Men moet slechts de Bredabaan overschouwen om waar te nemen dat dit tot verloedering leidt.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF