menu
Word Lid
Vlaams Belang wil dringend gevangenisboot in Antwerpse haven

Filip Dewinter: “Een gevangenisboot voor illegalen in afwachting van hun repatriëring is de snelste en meest efficiënte oplossing voor het probleem van de overbevolking van onze onveilige en onleefbare gevangenissen!”

De gevangenissen in ons land zitten overvol. Zo was onder andere het Antwerpse huis van bewaring recent het toneel van extreme martelingen. De voorbije maand legden cipiers herhaaldelijk het werk stil als protest tegen de overbevolking. Het is meer dan duidelijk dat de Antwerpse en andere gevangenissen onleefbaar zijn geworden. Ook de veiligheid van de cipiers komt steeds meer in het gedrang. Daarom eist het Vlaams Belang dat er dringend werk wordt gemaakt van het inzetten van een gevangenisboot in de Antwerpse haven. In Nederland en andere Europese landen zijn dergelijke gevangenisboten al langer in gebruik.

Filip Dewinter: “40% van de gedetineerden in de gevangenissen zijn niet-Europese vreemdelingen. 30% van de gedetineerden zijn illegalen. Deze illegalen zorgen ervoor dat de gevangenissen overvol zijn. Het is dringend tijd om de illegalen uit de reguliere gevangenis te halen en onder te brengen in gevangenisboten in afwachting van hun repatriëring. Het huren en naar hier halen van een gevangenisboot kost minder dan het bouwen van een klassieke gevangenis en kan op korte termijn snel gerealiseerd worden.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF