menu
Word Lid
We mogen nooit buigen voor islamitische intimidatie of bedreigingen

Aanvankelijk stond op vrijdag 31 maart in de Borgerhoutse zaal De Roma een zogenaamde 'Queer Iftar' gepland, een iftar voor LGBTQI+-moslims. Gisteren communiceerden De Roma en medeorganisator Merhaba echter dat dit evenement afgelast wordt. Men laat weten dat er “onrustwekkende signalen binnenkwamen, die ons doen beslissen om het evenement uit veiligheidsoverwegingen te cancelen. Uit tal van signalen leiden we af dat we de ‘safer space’ niet kunnen garanderen. Ook al vinden we het thema en de behoeften van de betrokken deelnemers bijzonder belangrijk, hun en onze veiligheid zijn prioritair.”

Ook vernamen we via de pers dat “de organisatie van het evenement in bepaalde moslimkringen kwaad bloed zette. Er liepen de voorbije weken dan ook - vooral op sociale media - heel wat kwade en onvriendelijke reacties over de ‘Queer Iftar’ binnen. De organisatie besliste daarop - op eigen houtje, niet op aangeven van de politie - om het evenement uit veiligheidsoverwegingen af te blazen.”

Fractieleider Sam van Rooy reageert: “Deze afgelasting, die allicht het rechtstreekse gevolg is van dreigementen door moslimfundamentalisten of zelfs jihadterreurdreiging, is bijzonder onrustwekkend te noemen. Het doet denken aan de vele geïslamiseerde landen in Afrika en het Midden-Oosten, waar dit soort evenementen per definitie niet openlijk kan plaatsvinden en LGBTQI+-mensen gecriminaliseerd en bedreigd worden en gevangenisstraffen, lijfstraffen of zelfs de doodstraf riskeren. De kiemen daarvan zien we dus helaas vandaag ook bij ons, wat symptomatisch is voor de islamisering van onze samenleving. De locatie van De Roma, middenin een Antwerpse wijk die in grote mate geïslamiseerd is, speelt hierbij zeker ook een rol.​ Onze vrije samenleving mag echter nóóit buigen voor islamitische intimidatie, bedreigingen of terreur. De overheid moet er álles aan doen opdat dit evenement toch vrij kan plaatsvinden.”

Van Rooy diende hierover kritische vragen in, zowel in het Vlaams Parlement als in de Antwerpse gemeenteraad van aanstaande maandag (deze laatste vindt u als bijlage).

Van Rooy wijst er verder ook op dat deze ellendige angstwekkende situatie het gevolg is van het lakse beleid ten overstaan van immigratie en de islam, waarbij naast fatsoenlijke mensen ook heel wat moslims met islamfundamentalistische denkbeelden in groten getale dit land konden en kunnen binnenkomen, en niet worden verplicht zulke tiranniek-islamitische denkbeelden overboord te gooien (als dat al mogelijk zou zijn). Het grootschalig onderzoek van dr. Ruud Koopmans, waaruit blijkt dat ruim de helft van de moslims in België (zo’n 400.000 moslims dus) ‘fundamentalist’ is en ‘homo’s en joden wantrouwt’, is wat dat betreft even helder als zorgwekkend.

Tot slot wijst hij erop dat de moedige Turks-Duitse Seyran Ates, een hervormster die een vrouwelijke 'imam' wil zijn en in Berlijn een 'liberale moskee' opende waar iedereen welkom is, zware beveiliging nodig heeft, een jihad-aanslag overleefde, diverse fatwa's over zich kreeg vanuit Turkije en Egypte en elke dag wordt bedreigd. Het aantal moskeegangers in haar 'liberale moskee' is dan ook in het beste geval gelijk aan het aantal bewakers aan de ingang. Het zoveelste bewijs dat een zogenaamde 'Europese islam' een illusie is.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF