menu
Word Lid
Zwarte Pietenactie aan Stadhuis

Vrijdag 2 december om 11 uur voert Vlaams Belang Antwerpen actie voor het behoud van Zwarte Piet en tegen de censuur van onze tradities

De woke- en cancelcultuur zorgt ervoor dat Zwarte Piet geduid wordt als een racistisch en koloniaal verhaal. Ook in Antwerpen werd men naar aanleiding van de komst van Sinterklaas door burgemeester Bart De Wever meegezeuld met een verhaal van roetpieten. Nochtans verklaart de N-VA, met burgemeester en voorzitter Bart De Wever op kop, zich te verzetten tegen de zogenaamde woke-cultuur. Deze schizofrene houding die enerzijds klaagt over linkse woke-invloeden, maar er anderzijds voor buigt, zorgt voor het verval van onze cultuur, tradities en kinderpret.

Vlaams Belang Antwerpen wil via een protestactie aan het Antwerpse stadhuis deze hypocrisie onder leiding van Bart De Wever aanklagen.

Op vrijdag 2 december om 11 uur zullen enkele Zwarte Pieten samen met Antwerpse Vlaams Belang-gemeenteraadsleden Filip Dewinter, Anke Van dermeersch en Sam van Rooy op de Antwerpse Grote Markt ter hoogte van het stadhuis actievoeren met een spandoek: “STOP DE CENSUUR VAN ONZE TRADITIES”.

De Zwarte Pieten zullen een brief declameren en laten overhandigen aan burgemeester De Wever.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF